KALENDER

KLOSS

Odd
Foto: Trons
Vi slank in där en dag och frågade helt enkelt om det gick för sig att vi bryggde ett eget öl. Det hade dom inget emot, och på den vägen är det.

Första generationen Kloss sålde slut på nolltid och efterfrågan är nu så stor att vi vänt oss till ett bryggeri som heter Eskilstuna Ölkultur och som nu hjälper oss att tillverka ölet efter samma recept.

Vi har valt förstklassiga råvaror med bla extra fin malt från Nya Zeeland samt spetsat med en gnutta koriander och lite lime. Förhoppningsvis ska den stå på hyllan under rubriken "ljus ale" på ditt systembolag redan i vår. Skulle den inte stå där får du skicka en beställning eller be personalen skärpa till sig.

Peter Carlsson och Blå Grodorna

Nu snart släpper vi andra generationen av vårt öl KLOSS.
Det hela började med att vi från början sålde Dalastark och Vikabröd i samband med våra föreställningar. När sedan Dalastark försvann från marknaden har vi kört med lite olika sorter men aldrig varit riktigt nöjda.

När vi spelar på Scala i Stockholm är vi lediga hela dagarna i väntan på kvällens föreställning. Då brukar vi gå runt på stan och kolla och upptäckte då att mitt emot teatern ligger ett bryggeri: Monks, som också är en pub med ett mycket stort sortiment.